TWEE WOONSFEREN VERBONDEN VIA DE NATUUR

DE OUDE VESTINGSTADJES ÉN DE VRIJE BEBOUWING IN HET TUINDERSGEBIED WAREN DE INSPIRATIEBRON VAN DE ARCHITECT. DE COMBINATIE VAN DEZE TWEE WOONSFEREN MAAKT DAT NIEUW ZAND EIGENTIJDS, STOER ÉN GROEN IS.

Losse, landelijke opzet

‘Nieuw Zand’ bestaat als het ware uit twee deelgebieden, beide met een eigen signatuur. De twee-onder-een-kapwoningen en de vierkapper liggen aan de groenzone, direct aan de Poeldijk, een bestaande watergang. De losse, landelijke opzet van de nieuwbouw sluit mooi aan bij de oorspronkelijke structuur van tuindersvilla’s in het groen.

Stoere wand, als in een vestingstad

Het andere deel van Nieuw Zand wordt gevormd door een Hof met stoere woningen. Er is volop variatie en toch zie je dat de woningen ‘familie’ zijn van elkaar. Net als bij woningen aan een gracht is er een interessante compositie van enkele woningen, tweelingwoningen en drie dezelfde woningen naast elkaar. Het unieke karakter van elk huis wordt benadrukt door de steenkleur, subtiele detaillering, hoogte, breedte en dakvorm. Als je straks rondloopt, voelt Nieuw Zand als een eigentijds ‘vestingstadje’ in de natuur.

Opgenomen in het groen

De natuur van de nieuw aangelegde ecologische zone komt het Hof in door de tuinen aan de binnenzijde van het Hof te maken. Daarbij is een van de entrees verrijkt met een natuurlijke speelplek en sieren groene hagen de parkeerplaatsen. In de woonstraten zie je nauwelijks auto’s staan, je leeft echt buiten. En het leuke is, vanaf je bankje voor je huis kijk je vrij uit op het water en/of de ecologische zone.

De woningen in Nieuw Zand zijn energieneutraal

Nieuw Zand wordt duurzaam gebouwd. Niet alleen bouwkundig en door de installaties die we toepassen. Deze buurt wordt door de opzet en het vele groen ook sociaal duurzaam. Je kent je buren en houdt bescheiden een oogje in het zeil. Je voelt je vrij en bent er voor elkaar als dat nodig is.

De meeste woningen zijn energieneutraal, dat is nog een stapje verder dan ‘energiezuinig’. Concreet houdt het in dat je huis zelf de energie opwekt die het nodig heeft voor de installaties. Dat wil zeggen: voor verwarmen van de woning, ventilatie, warm water en verlichting, inclusief de energie die nodig is voor het verwarmings- en ventilatiesysteem. Alleen de kosten die je maakt door het gebruik van huishoudelijke apparaten betaal je zelf. Een energieneutraal huis is uitstekend geïsoleerd, gasloos en klaar voor de toekomst.

Wist je trouwens dat je bij diverse banken rentekorting kunt krijgen als je een energieneutraal huis koopt? Dat maak het kopen van een nieuwbouwhuis op dit moment nog interessanter.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.